.

Om Limön

På Limön kan du bada, fiska, grilla vid rastplatser, vandra på naturstigen, titta på den gamla fyren och besöka caféet under sommartid.

Beskrivning av ön

Limön är ett attraktivt naturområde i Gävles skärgård. Naturen präglas av den kalkrika jorden. Det finns många olika växter på ön och vissa arter har sin nordligaste växtplats här.

Sommartid går en turbåt från Gävle flera gånger dagligen. Ett sommaröppet café som även kan erbjuda enklare maträtter finns ovanför hamnen. Dricksvatten finns i tre brunnar, bland annat vid caféet.

I hamnen börjar stigsystemet som breder ut sig över ön. På en del ställen går stigen väldigt nära fritidshusen, som är ganska många.

Ovanför cafeet kan man välja att gå mot Oxharen och Tärnviken, också kallad badviken, i nordost eller fyrarna som ligger österut och Scoutviken som är en badplats med dass på den södra stranden. Tärnviken är det mest besökta badet och även där finns dass. Stranden är långgrund och består av en blandning mellan sten och sand.

Kajen innanför udden är till för turbåten. Gästplatser finns vid de två flytbryggorna. Djupet vid den inre är begränsat.

GPS koordinater: (WGS84)
N 60°42,63´
O 17°19,67´

Sjökort: 534

Läs mer om Limön på Gävle Kommuns hemsida »

Karta över Limön

karta över Limön, limökarta,

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK